Sitä alkaa olla jo niin vanha että rupeaa kelailemaan mielessään muutamien vuosien takaisia asioita. Kuten peruskoulua, oppivelvollisuutta ja etenkin yläastetta.

En oikein ymmärrä, miksi suomalaisen koulutusjärjestelmän pääperiaatteeksi on muodostunut luovuuden tappaminen, ihmisarvon alentaminen, yhdenvertaisuus periaatteen polkeminen lattian rakoon ja epätasapainoisten ihmisten palkkaaminen lasten ja nuorten kasvattamiseen.

Se, että 16 vuotiaalla on omat mielipiteet ja tahto saada ne kuuluviin, ei ole rangaistava teko.

Rankaisukeinoista järjettömin lienee jälki-istunto, joka omalla kohdallani vain lisäsi kapinallisuutta ja sääntöjen rikkomista. Haistakaavittu-asenne ja auktoriteettien kyseenalaistaminen vain kuuluu murrosikään, ei siinä sen kummempaa. Luultavasti rakentavalla keskustelulla ja asian purkamisella olisi ollut enemmän painoarvoa. Ja se vittu-sanan käyttökin olisi saattanut vähentyä, ainakin ajatuksen tasolla.

Koulukiusaaminen on hyvin julmaa ja pahinta on se, että tämä ei rajoitu pelkästään oppilaisiin vaan nuoret saavat kuulla kuittailua myös henkilökunnalta. Kehtaavatkin vielä miettiä miksi suomalaiset kersat masentuu ja ammuskelevat kouluissa.

Sen lisäksi että kouluruoka on usein pahaa, epäterveellistä ja vastenmielistä, en ymmärrä, miksi siitä tehdään nuorille pakote. Mitä eroa sillä on, syötkö hiilarimössö ja lisäaineita lähikaupassa vai koulun ruokalassa? Mutta ai niin, siitähän sai jälki-istuntoa. Ei kukaan jätä hyvää ruokaa syömättä, paitsi jos sattuu omistamaan syömishäiriön, joita ei niitäkään hoideta pakottamalla syömään 'liha'makaronilaatikkoa jossa on rasvaa ja suolaa reilusti yli saantisuositusten. Minä en ainakaan syö mitään sellaista mistä en pidä.

Kunnilla on varaa rakentaa uimahalleja ja urheilukenttiä, muttei ruokkia lapsosia oikealla tavalla. Kyllä on hyvinvointiyhteiskunnalla taas kaikki inkkarit kanootissa.

Ehkä rupean rehtoriksi.