Rakastan talvea.

 

Aamuisessa pöhnässä on mukava mennä ulkoilmaan, missä kokee suorastaan uudelleensyntymisen kirpeän  pakkasilman johdosta. Luntakin on sen verran mukavasti, että jokainen voi halutessaan piristää omaa aamuaan potkaisemalla kaverin pääedellä hankeen. Kukapa ei haluaisi lumipesuja heti aamusta? Toki ihminen tarvitsee tällaisena hyisevän kylmänä vuodenaikana kunnollisen rasvakerroksen; Talvella on hyvä syy läskeillä ja ämpätä ruokaa ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä johtuen, että on joko pirun kylmä tai Joulu. Hyviä tekosyitä molemmat, itse tunnustan olevani yksinkertaisesti ahne porsas joka ei tosin tarvitsisi tällä hetkellä enää kovinkaan paljon paksumpaa ihrakerrosta. Eipähän ihan heti pääse hypotermia iskemään.

Toki talvessa on huonotkin puolensa; oman alan töissä on aina joko itse jäässä tai sitten jokin laite reistaa kylmän takia(ja se helvetin turve jäätyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Hevosten treenaaminenkaan ei oikein tuolla -20c pakkasessa onnistu saati sitten muukaan ulkoilu kun mittari pomppaa -30c. Melko turhauttavaa, eikä turhautumista vähennä se että omakin lenkkeily jää pois ja pään sisälle kertyy sellainen määrä erinäisiä tuntemuksia, jotka eivät ole kenellekään (etenkään ulkopuolisille) hyväksi. No, onneksi paikallisella kuntosalilla on nyrkkeilysäkki, ettei tarvitse aloittaa vapaapaini-harjoituksia nelossolun keittiössä.

Loppujenlopuksi talvi on ihanaa, silloin voi tehdä kaikkea ja olla tekemättä mitään. (Kyllä, edellisessä lauseessa oli järkeä. Etenkin pienessä keskiyöllä kuumehoureessa.)